فهرست مطالب

فیزیولوژی ورزشی - پیاپی 43 (پاییز 1398)

فصلنامه فیزیولوژی ورزشی
پیاپی 43 (پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/07/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سجاد احمدی زاد*، الهه ملکیان، الهام خانی، هیوا رحمانی صفحات 17-38

    پلاکت ها نقش مهمی در تشکیل لخته سفید هموستازی دارند و نقش اصلیرا در فرایند بندآمدن خون ایفا می کنند. همچنین، پیشنهاد شده است که پلاکت ها برای بسیاری از واکنش های مسیر داخلی انعقاد، مهم هستند. شواهد اخیر، نقش حیاتی عملکرد غیرطبیعی پلاکت را در بیماری های حاد سرخرگ قلبی، انفارکتوس میوکارد، آنژین صدری و سکته تایید می کنند. درصورتی که شدت فعالیت بالا باشد، فعالیت ورزشی حاد ممکن است برای افراد غیرفعال و به ویژه بیماران مضر باشد. یکی از مکانیسم های اصلی چنین شرایطی، تولید ترومبوز ناشی از فعالیت ورزشی است. ازطرف دیگر، فعالیت منظم یا تمرین ورزشی فواید برای سلامتی و بهبود شیوه زندگی را نه تنها در افراد سالم، بلکه در افراد بیمار نیز به همراه دارد؛ باوجوداین، به دلیل اینکه روش های اندازه گیری پلاکت ها متنوع هستند و با مشکلات فراوان روش شناسی دارند، مطالعه تاثیر تمرین ورزشی بر پلاکت های خون همیشه بحث برانگیز بوده است. مطالعات اندکی درزمینه تاثیر تمرین ورزشی بر پلاکت های خون انجام شده اند و اثرهای تمرین ورزشی بر فعالیت و عملکرد پلاکت ها هنوز شناخته نشده اند. همین کمبود اطلاعات است که انجام مطالعات بعدی درزمینه تعیین تاثیر تمرین ورزشی بر تجمع و فعالیت پلاکت در سلامت و بیماری، اهمیت دارد. این مقاله یافته های پژوهش های قبلی را که اثرهای تعامل بین فعالیت حاد ورزشی و تمرین با پلاکت ها را بررسی کرده اند، مرور و نتیجه گیری می کند و درنهایت، مسیرهای پژوهش های آینده را نشان می دهد.

    کلیدواژگان: فعالیت حاد ورزشی، تمرین ورزشی، عملکرد پلاکت، تجمع پلاکت، ترومبوز
  • شهاب الدین سفال منش، ندا خالدی*، حسین عسکری صفحات 39-54

    در بیماران دیابتی، آسیب عضله قلبباعث توسعه حجیم شدن عضلانی بطن چپ و افزایش حساسیت پذیری قلب به آسیب نرسیدن اکسیژن می شود. درپی بروز التهاب های ناشی از دیابت، گیرنده شبه تول چهار فعال می شود. عوامل محافظتی در پاسخ به این گونه التهاب ها توسط قلب فعال می شوند که عامل رونویسی فعال شده سه ازجمله آن ها است. فعالیت های ورزشی با کاهش عوامل التهابی، اثرهای آسیب عضله قلب دیابتی را کاهش می دهند. هدف از انجام این پژوهش، تعیین اثر تمرین تناوبی شدیدبربیان ژن گیرنده شبه تول چهار و عامل رونویسی فعال شده سه عضله قلبی رت های دیابتی نر بود. تعداد 48 سر رت شش هفته ای با میانگین وزنی 150 گرم، به صورت تصادفی به چهار گروه 12 تایی گروه کنترل ،گروه دیابت، گروه دیابت- تمرین تناوبی شدید و گروه تمرین تناوبی شدید تقسیم شدند. شش هفته تمرین تناوبی شدید شامل 10 تکرار یک دقیقه ای دویدن روی نوار گردان با دو دقیقه استراحت بین نوبت ها، سه روز در هفته انجام شدند. بیان ژن با تکنیک Real-Time PCR و محاسبه تغییرات با استفاده از روش ΔΔCT-2 انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون های فیشر و مانوادرسطح معناداری 0.01P ≤ تجزیه وتحلیل شدند. یافته ها افزایش معنادار بیان ژن عامل رونویسی فعال شده سه و کاهش معنادار گیرنده شبه تول چهار را نشان داد؛ درنتیجه، تمرین تناوبی شدید ازطریق فعال کردن مسیر و سازوکارهای سلولی و مولکولی، موجب کاهش اثرهای منفی ناشی از بیماریآسیب عضله قلب دیابتی می شود.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، عامل رونویسی فعال شده سه، بافت قلب، دیابت، گیرنده شبه تول چهار
  • زهرا رستمی هشجین، رامین امیرساسان*، سعید نیکوخصلت، وحید ساری صراف صفحات 55-74

    هدف از انجام مطالعه حاضر، تعیین تاثیر شش هفته تمرین تناوبی شدید با مکمل سازی زردچوبه بر چربی احشایی، چربی زیرپوستی شکمی و مقاومت انسولین در زنان چاق بود. تعداد 30 زن چاق با دامنه سنی 20 تا 25 سال درقالب یک طرح نیمه تجربی با پیش آزمون- پس آزمون، به صورت هدفمند انتخاب شدند و به طور تصادفی به دو گروه همگن 15 نفری تمرین تناوبی شدید- مکمل زردچوبه (سه میلی گرم کورکومین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن در یک روز) و گروه تمرین تناوبی شدید- دارونما تقسیم شدند. دوره آماده سازی به مدت سه هفته و تمرین تناوبی شدید به مدت شش هفته و چهار جلسه در هفته انجام شد. نمونه های خونی در دو مرحله ؛ یعنی قبل از شروع دوره تمرینی و 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرینی در فاز فولیکولی گرفته شدند. چربی شکمی با دستگاه اولتراسونوگرافی اندازه گیری شد و انسولین و گلوکز سرمی به ترتیب به روش ایمونواسی آنزیمی و فتومتری اندازه گیری شدند. داده ها در سطح معنا داری P < 0.05 تجزیه وتحلیل شدند. نتایج نشان داد که در هر دو گروه، چربی شکمی و مقاومت انسولین به طور معنتاداری کاهش یافتند. در مقادیر چربی احشایی و چربی شکمی دو گروه تفاوت معنا دار وجود داشت. این مقادیر در گروه تمرین- زردچوبه کمتر بود. تمرین های تناوبی شدید با مکمل زردچوبه احتمالا می توانند مقاومت انسولین و چربی شکمی (چربی احشایی و چربی زیرپوستی) را کاهش دهند. به نظر می رسد که تمرین تناوبی شدید و زردچوبه در مقایسه با تمرین تناوبی شدید در کاهش چربی شکمی موثرتر بودند.

    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، زردچوبه، چربی احشایی، مقاومت انسولین، چاقی
  • حسن پارساشکوه*، مرضیه ثاقب جو، صمد ناظمی، مهدی هدایتی صفحات 75-90

    هدف از انجام این پژوهش، بررسی تاثیر شش هفته تمرین استقامتی هم حجم بر سطوح عامل نوروتروفیک مشتق از سلول های گلیال (GDNF)، عامل هسته ای کاپاB (NF-KB) و درد در بخش حسی نخاع موش های صحرایی دیابتی مبتلابه نوروپاتی بود. نمونه پژوهش 40 سر موش صحرایی نژاد ویستار 10 هفته ای با دامنه وزنی 260-230 گرم بود. تعداد 10 سر موش در گروه کنترل سالم قرار گرفتند و 30 سر نیز با تزریق درون صفاقی استرپتوزوتوسین (45 میلی گرم/ کیلوگرم محلول در بافر سیترات، 5/4 pH:) دیابتی شدند. پس از ایجاد نوروپاتی دیابتی، موش ها به طور تصادفی در سه گروه تمرین یک نوبتی، تمرین دونوبتی و کنترل دیابتی قرار گرفتند. هر دو پروتکل تمرینی شامل شش هفته تمرین هوازی بود که با شدت 70-60 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی روی نوار گردان انجام شد. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی، از بخش حسی نخاع نمونه برداری شد. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از آزمون های تحلیل واریانس یک راهه، تعقیبی شفه، کروسکال- والیس و من- ویتنی انجام شد (P < 0.05). براساس نتایج، میانگین سطح GDNF نواحی حسی نخاع گروه تمرین یک نوبتی (P = 0.146) و دونوبتی (P = 0.131) اختلافی با گروه کنترل نوروپاتی نداشت. همچنین، بین میانگین سطح GDNF گروه تمرین یک نوبتی و تمرین دونوبتی تفاوت معنا دار مشاهده نشد (P = 0.990). میانگین سطح NF-KB در گروه تمرین یک نوبتی    (P = 0.022) و تمرین دونوبتی (P = 0.039) پایین تر از گروه کنترل نوروپاتی بود؛ ولی بین میانگین سطح NF-KB گروه های تمرین یک نوبتی و دونوبتی تفاوت معناداری وجود نداشت (P = 0.994). نتایج آزمون های رفتاری درد نشان داد که شش هفته تمرین یک نوبتی و دونوبتی به کاهش معنادار درد نوروپاتی منجر شد (P = 0.001)؛ در حالی که بین گروه های تمرین یک نوبتی و تمرین دونوبتی تفاوت معنادار نبود (P = 0.990). به نظر می رسد که تمرین های استقامتی یک نوبتی و دو نوبتی بر سطوح NF-KB و درد تاثیر مثبت دارند و باعث کاهش عوارض نوروپاتی دیابتی می شوند؛ درحالی که بر سطح GDNF تاثیر ندارند.

    کلیدواژگان: تمرین استقامتی یک نوبتی، تمرین استقامتی دونوبتی، نوروپاتی دیابتی، عامل نوروتروفیک مشتق از سلول های گلیال، عامل هسته ای کاپاB
  • زینب رضایی، سید محمد مرندی*، حجت الله علایی، فهیمه اسفرجانی صفحات 91-104

    سالمندی، دوره ای است که علاوه بر مشکلات جسمی با اختلالات رفتاری، شناختی و حرکتی همراه است و تمرین استقامتی می تواند این اختلالات را به وسیله افزایش بیان برخی فاکتورها بهبود بخشد. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی تاثیر 12 هفته دویدن استقامتی روی نوارگردان (هفته ای پنج روز با سرعت 20متر بر دقیقه) بر بیان ژن PGC-1α، BDNF، یادگیری و حافظه در هیپوکمپ رت های سالمند بود. رت ها به صورت تصادفی به سه گروه سالمند، سالمند- تمرین و جوان تقسیم شدند. پس از پایان برنامه تمرینی، هیپوکمپ جدا شد و برای تخلیص RNA، در فریزر 80- نگهداری شد. بیان ژن ازطریق آنوای یک طرفه و آزمون آزمون میز آبی موریس با استفاده از آنوای یک طرفه با اندازه های تکراری تحلیل شد. یافته ها نشان داد که یادگیری و حافظه فضایی در گروه سالمند نسبت به گروه جوان کاهش یافتند و تمرین این نقص را بهبود بخشید. همچنین، تمرین سبب شد که بیان PGC-1α وBDNF در گروه سالمند افزایش یابد؛ به نحوی که بین گروه سالمند- تمرین و جوان در بیان این دو فاکتور تفاوت معنادار وجود نداشت (05/0P ˂)؛ بنابراین، با توجه به نقش PGC-1α وBDNF در محافظت از نورون ها، به نظر می رسد که فعالیت استقامتی بر اختلالات ناشی از سالمندی تاثیری پیشگیرانه داشته باشد.

    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، شناخت، سالمندی، BDNF
  • محمدرضا کردی*، امیرحسین صفارکهنه قوچان، حجت رهنما، محمدرضا شربتی، امیرحسین ضیاییان صفحات 105-122

    هدف از انجام پژوهش حاضر، تدوین و به روزرسانی هنجار آمادگی جسمانی مردان 60-18 سال استان تهران بود. در این پژوهش توصیفی- مقطعی، 250 نفر از مردان با دامنه سنی 60-18 سال با میانگین سنی  39/9 ± 28/31 سال، قد 64/6 ± 65/176 سانتی متر و وزن 30/13 ± 00/83 کیلوگرم از مناطق مختلف تهران به روش خوشه ای و تصادفی انتخاب  و به طبقات سنی مختلف تقسیم شدند. در این پژوهش، شاخص توده بدنی (BMI)، نسبت دور کمر به لگن ((WHR، درصد چربی بدن به وسیله کالیپر، آمادگی قلبی-تنفسی با آزمون یک مایل دویدن و راه رفتن، انعطاف پذیری با آزمون نشستن و رساندن، استقامت عضلانی شکم با آزمون درازونشست با زانوی خمیده، استقامت عضلانی کمربند شانه با آزمون شنای تعدیل شده و قدرت عضلات دست به وسیله نیروسنج دستی در آزمودنی ها اندازه گیری شدند. از آمار توصیفی، معادله z و محاسبه نقاط درصدی برای تهیه هنجارهای مربوط استفاده شد. یافته های پژوهش حاضر نشان داد که میانگین آمادگی قلبی- تنفسی برابر با 42/10 ± 78/45 میلی لیتر/ کیلوگرم/ دقیقه، درصد چربی برابر با 41/7 ± 45/27، BMI برابر با 63/3 ± 54/26 کیلوگرم بر مترمربع، WHR برابر با 57/0 ± 86/0، انعطاف پذیری برابر با     49/10 ± 43/ 27 سانتی متر، استقامت عضلات شکم برابر با 62/11 ±  36/33، استقامت کمربند شانه ای برابر با 15/15 ± 71/24 و قدرت عضلات دست برابر با 79/7 ± 18/45 بود. نتایج این مطالعه می تواند به عنوان مرجعی برای مطالعات حوزه سلامت و  بالینی در گروه های سنی مختلف استفاده شود.

    کلیدواژگان: هنجار، آمادگی جسمانی، مردان، استان تهران
  • سید امید حمیدی پرچیکلایی، سید عبدالله هاشم ورزی*، محسن پورقاسم صفحات 123-140

    هدف از اجرای این پژوهش، بررسی اثر شش هفته تمرین هوازی فزاینده به همراه تزریق درون دمی سلول های بنیادی مشتق از بافت چربی، بر میزان عامل رشد عصبی (NGF) و فاکتور رشد اندوتلیال عروقی (VEGF) در هیپوکامپ موش های دیابتی شده با استرپتوزوسین بود. تعداد 48 سر رت (با وزن تقریبی 240-220 گرم و سن نه هفته) به شش گروه تقسیم شدند: کنترل، شم، دیابت، دیابت + تمرین، دیابت + سلول بنیادی و دیابت + تمرین + سلول بنیادی (ترکیبی). گروه تمرینی شش هفته و هفته ای پنج روز با شدت 70-60 درصد VO2max به تمرین روی نوار گردان پرداختند. در گروه دریافت کننده سلول بنیادی، به کمک سرنگ انسولینی PBS /5 ml، حاوی 106 * 5/1 عدد سلول بنیادی استخراج شده از بافت چربی انسانی به سیاهرگ دم رت دیابتی تزریق شد. برای ایجاد مدل دیابت، STZ با دوز 60 میلی گرم در کیلوگرم در ترکیب با بافر سیترات و pH 5/4 به صورت درون صفاقی تزریق شد. سطح عامل رشد عصبی و فاکتور اندوتلیال عروقی هیپوکامپ موش ها با روش الایزا اندازه گیری شد. سطوح VEGF و NGF در گروه کنترل دیابت نسبت به کنترل کاهش معنا دار یافت (P = 0.0001). مقادیر VEGF در گروه دیابت + تمرین + سلول در مقایسه با سایر گروه ها افزایش معنا دار داشت (P = 0.0001). این شاخص در گروه دیابت + سلول و دیابت + تمرین در مقایسه با گروه کنترل دیابت افزایش معنا دار یافت (P = 0.0001). در گروه دیابت + سلول + تمرین در مقایسه با سایر گروه ها به جز گروه دیابت + سلول افزایش معنا داری در سطوح NGF مشاهده شد (P = 0.0001). همچنین، این شاخص در گروه دیابت + سلول و گروه دیابت + تمرین نسبت به گروه کنترل دیابت افزایش معنا دار داشت (P = 0.0001). به طورکلی، نتایج نشان داد که مقادیر NGF و VEGF در گروه تمرین، سلول بنیادی و همچنین، در گروه ترکیبی در مقایسه با گروه کنترل دیابت افزایش معنادار یافت؛ بنابراین، به نظر می رسد که هرکدام از مداخله ها، به ویژه ترکیب آن ها می تواند به واسطه تاثیر افزایشی بر عوامل نوروتروفیک و عروقی، یک عامل کنترل کننده دربرابر بیماری دیابت باشد.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی فزاینده، سلول بنیادی مشتق از بافت چربی، فاکتور رشد عصبی و عروقی، دیابت، هیپوکامپ
  • امیرحسین احمدی حکمتی کار، محسن ابراهیمی* صفحات 141-150

    هدف از انجام این مطالعه، بررسی تغییرات اکسیداسیون سوبسترا در هنگام فعالیت ورزشی با مصرف چای سفید در مردان چاق بود. تعداد 10 مرد جوان چاق (میانگین سنی  47/0 ±00/19 سال، قد  32/4 ± 80/181 سانتی متر، وزن 84/8 ±20/104 کیلوگرم،   BMI 93/1 ± 20/31 کیلوگرم بر مترمربع، درصد چربی 62/2 ± 80/25 درصد) به صورت متقاطع و متعادل، یک بار 500 میلی لیتر آب و یک بار 500 میلی لیتر چای سفید دم کرده را با فاصله یک هفته از هم در حالت ناشتا مصرف کردند. یک ساعت پس از مصرف، درحالی که دستگاه گاز آنالایزر به آن ها وصل بود، فعالیت فزاینده ای را تا حد خستگی روی نوار گردان انجام دادند. میزان اکسیداسیون چربی و کربوهیدرات طی فعالیت با استفاده از روش کالری سنجی غیرمستقیم اندازه گیری شد. برای هر فرد، میزان حداکثر اکسیداسیون چربی (MFO) و شدتی از فعالیت که MFO در آن رخ می دهد (FATmax)، تعیین شد. آزمون آماری تی وابسته نشان داد که مقدار MFO (P = 0.011) و اکسیداسیون چربی در مرحله سوم (P = 0.023) فعالیت، در شرایط مصرف چای سفید به طور معناداری بالاتر از مصرف آب بود. تفاوت معناداری در FATmax، زمان رسیدن به واماندگی، ضربان قلب بیشینه و حداکثر اکسیژن مصرفی در بین دو شرایط مشاهده نشد. به نظر می رسد که مصرف چای سفید یک ساعت قبل از فعالیت ورزشی می تواند باعث افزایش اکسیداسیون چربی در مردان چاق شود.

    کلیدواژگان: اکسیداسیون چربی، چای سفید، چاق، فعالیت ورزشی
|
  • Sajad Ahmadizad *, Elahe Malekyian, Elham Khani, Hiwa Rahmani Pages 17-38

    Platelets play an important role in formation of a stable hemostatic white thrombus and a major role in the blood-clotting process. It has also been suggested that platelets are important in many of the reactions in the intrinsic pathway of coagulation. Recent evidence emphasizes the pivotal role of abnormal platelet function in acute coronary artery diseases, myocardial infarction, unstable angina and stroke. Acute exercise might be harmful for inactive individuals and particularly patients, if the exercise intensity is high. One of the main mechanisms causing this, is exercise-induced thrombosis. On the other hand, regular exercise or exercise training results in health benefits and improvements in lifestyle not only in normal healthy subjects but also in patients. However, the study of exercise training effects on blood platelets are highly contentious because of the fact that the analytical methods employed to study platelets are different and accompanied by numerous methodological problems. Few studies are available on the effect of training on blood platelets and the exact effects of exercise training on platelet activation and function is not as yet known. This lack of information makes further studies particularly important, in order to clarify whether there are favorable effects of exercise training on platelet aggregation and function in health and disease. This article presents a summary of the previous research findings that investigated the interaction between acute and chronic exercise and platelets in health and disease, as well as providing directions for future studies.

    Keywords: Acute Exercise, Exercise Training, Platelet Function, Platelet Aggregation, Thrombosis
  • Shahabeddin Sofalmanesh, Neda Khaledi*, Hossein Askari Pages 39-54

    In diabetic patients, cardiomyopathy leads to the development of left ventricular hypertrophy, increased cardiac hypersensitivity to ischemic injury, and heart failure. Following the onset of diabetes-induced inflammation, Toll-Like Receptor4 (TLR4) is activated. Protective factors, including the Activated Transcription Factor 3(ATF3), are activated by hearth in response to such inflammation. Exercise, especially High Intensity Interval Training, reduces the effects of diabetic cardiomyopathy through reducing inflammatory factors. This study aimed to determine the effect of High Intensity Interval Training on TLR4 and ATF3 gene expression in cardiac muscle of male diabetic rats. A total of 48 Rats (6 weeks old) weighing 150 g were randomly divided into four groups of 12 consist of: Control group(C), Diabetes group (D), Diabetes –High Intensity Interval Training (DIT) and High intensity Interval Training (HIIT) groups. Six weeks of High Intensity Interval Training included 10 repetitions of 1-minute running on a treadmill with 2 minutes of rest between sets, 3 days a week. Gene expression was performed using the Real-Time PCR technique and the calculation of the changes using the 2-ΔΔCT method. The data were analyzed by Fisher and M-ANOVA tests at a significant level of P ≤ 0.01. The findings of the present study showed a significant increase in the expression of Activated Transcription Factor-3 gene and a significant decrease in the expression of Toll like Receptor-4 gene. As a result, High Intensity Interval training by activating the pathway and different molecular cell mechanisms dramatically reduced the negative effects of diabetic cardiomyopathy.

    Keywords: Activated Transcription Factor 3, Diabetes, Apoptosis, High Intensity Interval Training, Toll-like Receptor 4
  • Zahra Rostami Hashjin, Ramin Amirsasan *, Saeid Nikookheslat, Vahid Sari Sarraf Pages 55-74

    The aim of this study was to determine the effect of six weeks high intensity interval training (HIIT) with turmeric supplementation on visceral fat, subcutaneous abdominal fat and insulin resistance in obese females. Thirty obese women aged 20-25 years in quasi-experimental study with pre-post testing design, were selected purposefully and were randomly divided into two homogeneous groups of 15 participants: HIIT & placebo, and HIIT & Turmeric supplement (3 milligram curcumin per kilogram body weight per day). Preparation period performed for 3 weeks and HIIT performed for 6 weeks and 4 sessions per week. Blood samples were taken in two phases, before and 48 hours after last exercise session in the follicular phase. Abdominal fat was measured by ultrasound system. Serum insulin and glucose were measured by enzyme immunoassay and photometric method respectively. The data were analyzed at α

    Keywords: High Intensity Interval Training, Turmeric, Visceral Fat, Insulin Resistance, Obesity
  • Hasan Parsa Shkooh*, Marziyeh Saghebjoo, Samad Nazemi, Mehdi Hedayati Pages 75-90

    The Physical activity and exercise training are among the factors that reduce the complications of diabetes including diabetic neuropathy pain. The purpose of this study was to investigate the effect of six weeks endurance training with the same volume on the glial cell-derived neurotrophic factor (GDNF), nuclear factor- K</sub>B (NF-K</sub>B), and pain in sensoty roots of spinal cord in rats with diabetic neuropathy. The study sample was 40 Wistar rats (10-week-old and weighing 230-260 g). Ten rats were assigned in healthy control group and 30 other rats were diabetic by interperitoneally injection of Sterptozotocin (45 mg/kg, dissolved in citrate buffer, pH=4.5). After creating diabetic neuropathy, rats were randomly assigned to three groups: diabetic one-time training, diabetic two-times training, and diabetic control. Both training protocols were a six weeks aerobic training with 60- 70% VO2max on the treadmill. 48 h after the last training session, the sensory part of spinal cord sampled. Data were analyzed with one-way analysis of variance, Scheffe, Kruskal- Wallis, and Mann- Witney U tests (P<0.05). Results showed; GDNF levels did not have a significant difference between one-time (P = 0.146) and two-times (P = 0.131) training with the neuropathic control group. Also, there was no significant difference in the mean GDNF level between one-time and two-times training groups (P = 0.990). The mean NF-K</sub>B level in the one-time training (P = 0.022) and two-times training (P = 0.039) groups was significantly lower than the neuropathy control group, but there was no significant difference between the mean NF-K</sub>B level in one-time training and two-times training groups (P = 0.994). The results of pain behavioral tests showed that six weeks of one-time and two-times training significantly reduced neuropathic pain (P = 0.001), while there was no significant difference between the one-time and two-times training groups (P = 0.990). It seems, both one-time and two-times endurance training have a positive effect on NF-K</sub>B levels and pain, and reduce the complications of diabetic neuropathy, while not affecting GDNF levels.

    Keywords: One-time Endurance Training, Two-times Endurance Training, Diabetic Neuropathy, Glial Cell-Derived Neurotrophic Factor, Nuclear Factor- kB
  • Zeinab Rezaee, Seyed Mohammad Marandi*, Hojjatallah Alaei, Fahimeh Esfarjani Pages 91-104

    Aging is a period that in addition to physical disturbances is associated with behavioral, cognitive and motor disorders, and endurance exercise can improve these disorders by increasing expression in some factors. The aim of this study was to investigate the effect of 12 weeks endurance running on treadmill (5 days a week, 20 m/min) on gene expression of PGC-1α, BDNF, learning and memory in the hippocampus of elderly rats. The rats were randomly divided into three groups: aging, aging- training and young. After the end of the protocol, hippocampus was excised and was frozen at -80 °C for mRNA condensation. Gene expression was compared by one-way ANOVA and Morrise Water Maze test was analyzed through repeated measure ANOVA. The findings show that the learning and spatial memory decrease in aging group compression with young group and training improved this disorder. Also, training led to an increase in expression of PGC-1α and BDNF in the aging group, so there was no significant difference in expression of these two factors between the aging-exercise and young group (P˂0.05). Therefore, considering the role of PGC-1α and BDNF in protection of neurons, it seems that endurance training has a protective effect on aging disorders.

    Keywords: Endurance Exercise, Cognition, Aging, BDNF
  • Mohammad Reza Kordi*, Amir Hossein Saffar Kohneh Quchan, Hojat Rahnama, Mohammad Reza Sharbati, Amir Hossein Ziyaiyan Pages 105-122

    Understanding health-related fitness status, especially body composition and cardio-respiratory fitness indicators is an important factor in determining individual health. The purpose of this study was to developing and updating the physical fitness norm for men aged 18-60 years old of Tehran province. In this descriptive cross-sectional study, 250 men aged 18-60 years old with a mean age of 31.28 ± 9.39 years, height 176.65 ± 6.64 cm, weight 83.00 ± 13.30 kg from different regions of Tehran were recruited by cluster and random sampling and divided into different age classes. In this study, body mass index (BMI), waist to hip ratio (WHR), body fat percentage (caliper), cardio-respiratory fitness (Rockport 1mile walking/Running), Flexibility (sit & Reach), endurance of abdominal muscles (curl up), Endurance of shoulder girdle muscles (modified push up) and strength of hands (hand grip) measured in subjects. Descriptive statistics, z equation and percentage points were used to prepare the relevant norms. The findings of this study showed that the mean cardio respiratory fitness (45.78 ± 10.42 ml / kg.min-1), body fat percentage (27.45 ± 7.41), BMI (26.54 ± 3.63 kg) Flexibility (27.43 ± 10.49 cm), endurance of abdominal muscles (33.36 ± 11.62), WHR (0.86 ± 0.57), Endurance of shoulder girdle muscles (24.71 ± 15.15), strength of hand muscles (45.18 ± 7.79 kg). The results of this study can be used as a reference for health and clinical studies in different age groups.

    Keywords: Norm, Physical Fitness, Men, Tehran Province
  • Seyed Omid Hamidi Perchikolaei, Seyed Abdollah Hashemvarzi*, Mohsen Pourghasem Pages 123-140

    The purpose of this study was to investigate the effect of 6 weeks progressive aerobic training with tail injection of adipose tissue-derived stem cells on nerve growth factor (NGF and vascular endothelial growth factor (VEGF(levels in streptozotocin-Induced diabetic rat’s hippocampus. 48 rats (weight: 220-240 g and age: 9 week) were divided into 6 groups: control, sham ،control diabetes, diabetes+exercise, diabetes + stem cell, diabetes + exercise + stem cell. The exercise protocol was treadmill running for 5 days per week with intensity of 60-70% VO2max for 6 weeks. In the stem cell receiver group, Insulin Syringes with PBS / 5 ml contains 1/5*106 number of stem cells extracted from human adipose tissue of diabetic rats was injected into the tail vein. Diabetes was induced by injection of streptozotocin (60 mg/kg) dissolved in citrate buffer, pH 4.5 intraperitoneally. VEGF and NGF levels in the hippocampus were measured by ELISA. The levels of VEGF and NGF were significantly reduced in the diabetic group compared to the control (P = 0.0001). On the other hand, VEGF levels in the diabetic + exercise + cell group were significantly higher than other groups (P = 0.0001). Also, these levels were significantly increased in the diabetes + cell and diabetes + exercise groups compared with the control diabetes group(P = 0.0001). On the other hand, the level of NGF in the diabetic cell group was significantly higher than that of the other groups except for the group of diabetes (P = 0.0001). Also, these levels were significantly increased in the diabetes + cell and diabetes + exercise groups compared with the control diabetes group (P = 0.0001). Generally, the results showed that the levels of NGF and VEGF in the training group, stem cell and also in the combined group were significantly increased compared to the control group for diabetes. Therefore, it seems that each of the interventions, especially their combination, can be a controller factor against diabetes due to an increase in neurotrophic and vascular effects.

    Keywords: Progressive aerobic training, Adipose-derived stem cell, Nerve, endothelial growth factor, Diabetes, Hippocampus
  • Amir Hossein Ahmadi Hekmatikar, Mohsen Ebrahimi * Pages 141-150

    The purpose of this study was to evaluate the changes in substrate oxidation during exercise with white tea consumption in obese men. Ten obese young men (age 19.00 ± 0.47 years, height 181.80 ± 4.32 cm, weight 104.20 ± 8.84 kg, BMI 31.20 ± 1.93 kg/m2, body fat percent 25.80 ± 2.62 %), take 500 ml of water or 500 ml of white tea one week apart after 8 h fasting in crossover and counterbalance model. One hour after use, while the gas analyzer was connected to them, they carried out an incremental exercise to exhaustion on a treadmill. The rate of fat and carbohydrate oxidation during exercise test were measured using indirect calorimetry. For each subject, the maximum fat oxidation (MFO) and the intensity of the MFO occurs (FATmax) were determined. Paired Sample t test showed that MFO (p = 0.011), and fat oxidation in the third stage (p = 0.023) in terms of white tea consumption was significantly higher than water intake. There was no significant difference in FATmax, time to exhaustion, maximum heart rate and maximum oxygen consumption between the two conditions. It seems that taking white tea one hourbefore exercise can increase fat oxidation in obese men.

    Keywords: Fat Oxidation, White Tea, Obese, Exercise